VAD VI GÖR

Välkommen till diapix media – inte enbart en webbyrå!

Observera! För tillfället påtar vi oss inte nya uppdrag. Återkom gärna vid ett senare tillfälle.

Sedan 2001 har vi hjälpt nystartade och etablerade företag och organisationer att synas och verka på webben. Förutom webbproduktion finns en bred och erfaren kompetens inom andra områden ett företag behöver i sin marknadsföring, som t ex produkt- och kampanjbilder, reklamannonser, videofilm, grafisk profil, logotyp, profilmaterial och trycksaker. Se gärna ett urval av tidigare uppdrag (kundcase) eller lista över tidigare kunder.

Den röda tråden
s_roda_tradenVi arbetar professionellt och vi vet hur pass viktigt det är med den röda tråden – ett genomgående tydligt budskap och en grafisk profil anpassad just för ditt företag. Det handlar om rätt typ av logotyp, färgskala, layout och typografi, men även hur innehåll i form av bilder och text får och inte får presenteras visuellt. En stor andel av särskilt nystartade företag saknar en grafisk profil vilket kan vara direkt kontraproduktiv vad gäller trovärdighet och framgång – ett tydligt budskap och en grafisk profil ändrar på detta förhållande.

Kvalitet till fördelaktigt pris
Vi genomför enbart uppdrag där vi med säkerhet vet att vi kan leverera material som överensstämmer med era önskemål och er budget. Vi är selektiva i valet av uppdrag och kan därför behålla fokus på det vi gör bäst – nämligen att hålla en hög kvalitetsnivå till ett fördelaktigt pris (se prislista). Välkommen att kontakta oss för kostnadsfri konsultation.

WEBBTJÄNSTER

ex_responsivBehöver du en seriös webbsida eller vill starta en attraktiv webbshop? Vi har genom åren hjälpt många nystartade och mindre företag och organisationer med stilrena och användarvänliga webbsidor. Vi skapar moderna och responsiva webbsidor anpassade för både dator, surfplatta och mobil. Vi har hjälpt att bygga allt från privata arbetsportfolion, nyhetsbloggar till attraktiva webbutiker. Vi erbjuder anpassade webbsidor till både fast pris och enligt offert. Se information, villkor och prislista för webbsidor här.

När pris och enkelhet är viktigt
Vi arbetar med det populära publiceringsverktygen WordPress och Joomla, där vi behärskar både front- och back-end. Detta gör att det blir enkelt för dig om du själv skulle vilje uppdatera innehållet på webbsidan. Prismässigt ligger vi på ca 50% jämfört med andra etablerade webbyråer. Detta är möjligt då vi i regel inte behöver anlita några underentreprenörer – kunskapen och erfarenheten finns på plats. Vi strävar heller inte efter att fylla er webbsida med sådana lösningar eller extra-funktioner som vi anser överflödiga. Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och offert.

Webbsida eller Webbshop till engångskostnad
ex2_responsivÄr du ett nystartat eller litet företag där budgeten är en avgörande faktor? Vi kan skapa moderna och anpassade webbsidor åt nystartade eller små företag till en överkomlig engångskostnad. Handlar det om en webbshop så tar vi dig hela vägen till att kunden lägger sin första order. Tyvärr gör många misstaget att hyra en webbutik på någon av de etablerade e-handelshotellen, vilket inte bara blir dyrt i det längre perspektivet utan sätter en mängd begränsningar i både design och funktion. Dessutom kostar varje funktion extra i månadsavgift och du blir tvungen att hyra in en webbdesigner, en produktfotograf och betala en anställd som sköter det tekniska – detta innan webbutiken ens fått sin första order. Detta slipper du med vår kompletta lösning och personliga support. Se mer information, villkor och fast prislista för webbsida respektive webbshop.

Senaste standard
html5standardVåra webbsidor innehåller alltid 100% giltig html- och css-kod enligt senaste standard (bl.a. W3C, HTML5, CSS3, XHTML). Detta garanterar kompatibilitet med alla moderna och populära webbläsare (bl.a. Firefox, Safari, Chrome och IE). Våra webbsidor är också  framtagna med responsiv design, vilket ger full läsbarhet på dator, surfplatta eller mobil. Webbsidorna är även utvecklingsbara, framtidssäkrade, har en hög säkerhetsnivå och uppdaterar sig i regel automatiskt.

GRAFISK DESIGN, TRYCKSAKER OCH ANNONSMATERIAL

grafiskdesigntryckBehöver du trycka en enkel broschyr, göra ett reklamutskick eller en affisch? Vi kan grafisk design, bild och typografi och jobbar i layoutprogram för att ta fram enklare trycksaker så som broschyrer, foldrar, flyers och affischer i alla storlekar. Vi hjälper även till med stiliga och slagfärdiga tidnings- eller webbannonser.

Jämför oss gärna med en reklambyrå och du upptäcker att små produktioner med mindre upplaga blir betydligt lönsammare hos oss. Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och offert. Se prisexempel på grafisk design och trycksaker.

PRODUKTFOTO

produktbilerVi utför professionell produktfotografering i vår studio (120 kvm) eller på plats hos er med mobil studioutrustning. Vi planerar och effektiviserar arbetsflödet från start och levererar elektroniskt med ett enhetligt resultat. Vi kan hantera stora volymer, optimera för tryck eller webb, retuschera eller frilägga – allt efter dina specifika önskemål.

Oavsett typ av produkt, arbetar vi med att framhäva produkten på bästa sätt, både vad gäller den övergripande känslan, komposition, ljussättning, bakgrund eller miljö, samt hur reflektioner, skärpedjup och färger framträder i bilden. Efter en fotografering genomgår samtliga bilder en optimering. Här korrigerar man för rätt vitbalans, färgmättnad, kontrast o s v. I detta steg kan även enkel retusch, friläggning eller avancerad bildbehandling förekomma beroende på ändamålet.

För produkter som uppfyller vissa villkor har vi ett fast pris per produktbild – se prislista. Fler produkter per fototillfälle ger i regel lägre pris per bild. Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och offert.

KAMPANJ- OCH VERKSAMHETSBILDER

Här jobbar vi med reklam- och kampanjbilder för annonsering, men också alla tänkbara typer av verksamhetsbilder ert företag kan behöva i förmedlingen av en tjänst. Dessa bilder har ett bredare syfte än rena produktbilder och är tänkta för att placera produkten eller tjänsten i ett sammanhang. Vi skiljer på kommersiella respektive redaktionella fotouppdrag. Se villkor och prislistor här.

Miljön, kompositionen och ljuset är normalt förutsättningarna för bra bilder. Men att leverera professionellt resultat förutsätter också tekniska och kommunikativa färdigheter, professionell kamera- och studioutrustning, erfarenhet och förmågan till anpassning. Se gärna ett urval av tidigare fotouppdrag.

Vi arbetar med den senaste digitala tekniken och studioutrustningen. Vi levererar snabbt och elektroniskt. Generellt spelar det ingen roll om uppdraget är av privat, redaktionell eller kommersiell natur – vi lyssnar och rådgör kring alla förslag. Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och offert.

VIDEO OCH POSTPRODUKTION

I takt med att bandbredden växer och lagringsutrymmet blir billigare, ökar också möjligheterna att förmedla ett budskap via rörlig bild. Rörlig bild med berättarröst överträffar i många fall text med en stillbild, vilket öppnar för nya sätt att kommunicera. Då även den elektroniska reklamskyltningen vinner mark kan en rörlig bildsekvens vara ett värdefullt tillskott i marknadsföringen av t ex en produkt. Att använda sig av rörlig bild är särskilt lämpligt när man t ex vill belysa en produkts form och funktion.

Vi kan utföra de flesta uppdrag inom rörlig bild. Vi har utbildning och erfarenhet inom video- och postproduktion (regi, manus, ekonomisk planering, redigering, ljudbearbetning, specialeffekter, 3D-grafik mm), samt den utrustning som krävs för att leverera video i HD 720/1080/4K. Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och offert. Se prisexempel här.

ARKIVBILDER

Vid sidan av våra uppdrag håller vi kreativiteten igång genom att fylla vår interna bildbank med nya bilder. Bildbanken omfattar ca 40 000 bilder – enligt urval som reflekterar alla aspekter av den värld vi lever i. Här finns bilder av framförallt symboliskt eller beskrivande värde i de flesta typer av kategorier. Bilder man verkligen kan ha nytta av i en mängd olika sammanhang, både redaktionellt och kommersiellt.

Är du ute efter en enstaka bild oavsett tema är det ganska sannolikt att vi har just den du behöver! – Gör en snabb bildförfrågan här – ange gärna ett par nyckelord till det du söker.

Vårt enkla licensavtal tillåter fri redaktionell och kommersiell användning i 3 år. Enligt vår aktuella prislista för bildanvändning ligger vi långt under marknadspris, vilket gör de flesta bildbyråer både dyra och överflödiga.

Är du en organisation eller företag som redan har en intern och påkostad mediabank (även kallat DAM), men som behöver kompletteras med substans? – Då kan vårt arkiv vara ett värdefullt tillskott.